Föreläste om bedrägerier

Under två dagar i april träffades styrelserna för Brottsofferjouren Skellefteå, Brottsofferjouren Södra Lappland och Brottsofferjouren Umeåregionen för en samverkanskonferens på Hotell Lappland, Lycksele.

Bild på föreläsaren Olle Pallin-Cox
Olle Pallin-Cox. FOTO: NIKKI MELANSON

LÄNET.
Under två dagar i april träffades styrelserna för Brottsofferjouren Skellefteå, Brottsofferjouren Södra Lappland och Brottsofferjouren Umeåregionen för en samverkanskonferens på Hotell Lappland, Lycksele. Inga-Lis Karlsson, Kurt Lundgren och Hans-Åke Donnersvärd, samtliga ordföranden i var sin jour, hade kallat sina tre styrelser till konferensen i syfte att hitta nya former för samverkan för att kunna nå än fler brottsutsatta för stöd och hjälp.
Olle Pallin-Cox, verksamhetsledare på Brottsofferjourens kansli i Stockholm, deltog under första dagen och föreläste om bedrägerier, dess konsekvenser och hur man kan skydda sig från bedragare. Under konferensen diskuterades många olika aktiviteter och insatser som de tre jourerna kan samarbeta kring. Bland annat enades deltagarna om att gemensamt sätta fokus på bedrägerier med särskild satsning på bedrägerier riktade mot äldre. Men självklart ska jourerna även fortsätta att utveckla sitt arbete med att stödja och hjälpa alla brottsutsatta som ringer Brottsofferjouren på telefonnummer 116 006.
Det blev två mycket trevliga och kreativa dagar och vid avslutningen av konferensen kunde det konstateras att förutsättningar verkligen finns för att än fler brottsutsatta i Västerbottens 15 kommuner ska kunna erbjudas både stöd och hjälp.

Publicerat i Västerbottenskuriren 2023-04-28