Brottsofferjouren i Umeå sammanfattade år

Nyligen genomförde Brottsofferjouren Umeåregionen sitt årsmöte på Folkets hus i Umeå, med cirka 25 deltagare.
Före årsmötet höll Seth Åberg ett intressant och uppskattat föredrag om arbetet i UmeBrå.

ordförandeklubba

Årsmötet genomfördes smidigt med Anders Lidström som ordförande. Vid genomgången av verksamheten konstaterades att arbetet för jourens medarbetare och stödjare, trots stora begränsningar på grund av pandemin, kunnat genomföras på ett mycket bra sätt, och fysiska möten har ersatts av digitala. I slutet av 2021 kunde ändå ett fysiskt möte med alla engagerade i jouren genomföras för att diskutera och planera kommande arbete.

Under hösten har också ett arbete inletts med kontakter med alla kommuner i Umeåregionen för att utveckla och fördjupa samarbetet.

Tack vare partnerskap och ekonomiska stöd från kommunerna Umeå, Nordmaling, Vännäs, Bjurholm, Vindeln och Robertsfors och bidrag från andra verksamheter har jouren en god ekonomi. Det skapar också möjligheter till att fortsatt informera om och marknadsföra jourens stödarbete.

Styrelsen omvaldes med ett undantag, ny ledamot blev Anita Helgesson. Eva Strangert lämnar efter mångårigt arbete styrelseuppdraget. Brottsofferjourens ordförande Jan-Erik Nord konstaterade vid sin avtackning att Eva har varit en mycket betydelsefull medarbetare i Brottsofferjouren, både som styrelseordförande och drivande kraft i utvecklingen av samarbeten. Hon har också under lång tid varit stödjare.

Ett stort tack riktades också till jourens samordnare, stödjare och styrelse för deras värdefulla arbete.

Från Föreningsguiden i VK 2022-03-31